Otthon / Friss hírek / Fideszes vérszívóknak fizetnek a Balatonnál a magyarok

Fideszes vérszívóknak fizetnek a Balatonnál a magyarok

Sokaknak ez a nyár: mosdó nélküli bányató, vagy egy fél délután a méregdrága fizetős strandon. Akiknek viszont még telik a Balatonra, rajtuk a fideszes oligarchák fognak gazdagodni.

Drágább lesz az idei nyaralás, a Szállodák és Éttermek Szövetsége 15-20 százalékos áremelkedéssel számol a főszezonra. Azt mondják, a szállásadók költségei is megnőttek: drágultak az alapanyagok, emelkedtek a fizetések és többe kerül a karbantartás is.

A balatoni szálláshelyeknél lesz a legnagyobb drágulás, pedig a foglalások legnagyobb része ide szól.

De a Magyar Tenger már nem az egyszeri embernek nyújt örömet, hanem Mészárosnak, Tiborcznak vagy a hozzájuk hasonló Fidesz-csicskáknak termel hasznot.

Kálmán Olga, a DK politikusa arról beszélt, hogy a balaton.hu portál összesítette a strandbelépő árakat. Tihanyban “Mészáros Lőrinc strandja már korábban is kiverte a biztosítékot az áraival, idén is ők a legdrágábbak a Balatonnál a 6 ezer forintos beugrójukkal. A strandra sem saját napernyőt, sem saját nyugágyat nem lehet bevinni, ételt és italt sem, és labdázni sem lehet, viszont a VIP-fekvőhelyekért 40-60 ezer forintot kell fizetni – mondta.

Az Orbán-kormány 50-70 százalékot vállal át “a cimborák turisztikai beruházásaiból” – mondta Kálmán Olga, aki sajtóhírekre hivatkozva azt állította:

A Balaton körül “ma már átlagosan 5 kilométerenként van valamilyen érdekeltsége Mészáros Lőrincnek, Tiborcz Istvánnak, Garancsinak vagy Csányinak.

siófoki nagystrandra egy négytagú család négyezer forintért tud bemenni, ha a családtagok tíz napot töltenek a Balatonnál, akkor csak a strandbelépő 40 ezer forint. Ez irreálisan nagy költség, és akkor még nem is beszéltünk az étkezésről, szállásról.

A vírus utáni hatalmas szabadságvágy kedvez a balatoni vendéglátóknak. A nagy forgalom jól fog jönni a járványkezelési alapból közpénzmilliárdokkal kitömött fideszes haveroknak is. Mészáros, Tiborcz, Garancsi és Szíjj László már azzal is jól keresett, hogy a járvány ürügyén kiszórtak nekik több száz milliárd forint állami támogatást.

Miközben a Fidesz urizáló politikusai magángépekkel röpködnek adriázniDubajba, a Maldiv-szigetekre vagy éppen Svájcba, a vej luxusbirtokára, addig a magyarok többségének egy balatoni nyaralásra se telik.

Gyalázatos, hogy idáig jutottunk a Fidesz-kormány miatt. A többség nem tudja kifizetni a balatoni árakat, aki igen, az a fideszes oligarcháknak fizet.

delsomogy.ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: