Otthon / Friss hírek / Retteg a kormány: hőbörgő fideszes aktivistákat küldtek Jakab Péterre és Rig Lajosra Tapolcán

Retteg a kormány: hőbörgő fideszes aktivistákat küldtek Jakab Péterre és Rig Lajosra Tapolcán

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje annak ellenére is folytatja országjárását, hogy van, ahol láthatóan a sarki kocsmából érkeznek az ellene bértüntetők, vagy valaki úgy gondolja, több tonnás munkagéppel kell életveszélyesen fenyegetnie őt. Pénteken a jobbikos politikus Tapolca főterén tartott utcai fórumot a civilben mentőápolóként ismert jobbikos parlamenti képviselővel, Rig Lajossal, aki Veszprém megye 3-as számú választókerületében indul az előválasztáson – és a Fidesz most is készült egy provokációval.

A rendezvényre – talán méltatlannak tűnő módon – de a nagyobbik kormánypárt is feltüzelte magát, ugyanis helyszíni információink szerint a Fidesz irodájából özönlött ki több tucat tüntető, köztük egy bohócjelmezbe öltözött személlyel. A hangoskodó tüntetők között volt aki csak simán kellemetlen állapotban volt, illetve akadt olyan is, aki gyermekeit sem kímélte a szerepléstől.

Utóbbi jelenetre egyébként Jakab Péter is felhívta a figyelmet egy Facebook-posztjában, a miniszterelnök-jelölt azt írta: “A Fidesz ki is vezényelte az embereit (…) Döbbenetes volt látni, hogy gyerekeket is, akiknek végig kellett hallgatni, ahogy önmagukból kivetkőzött felnőttek gyalázkodnak válogatott szitokszavakkal. Eszembe jutott, amikor Orbán arról beszélt, hogy a gyerekeket meg kell védeni. Ma nem sikerült megvédeni őket a felheccelt fideszesektől. Őszintén sajnáltam őket, hogy nyaralás helyett ma gyűlöletet kaptak a szüleiktől.”

 

A készültségre az is utal, hogy a tüntetők egy részének előre legyártott, Jakab-ellenes transzparenseik is voltak. A politikai vonalat pedig tovább erősíti, hogy még súlyosan botrányterhelt, az érettségi-botrányban érintett sümegi fideszes polgármester, Végh László is kint volt:

Végh László, tüntetés, tapolca
Végh László sümegi fideszes polgármester
Béli Balázs/Alfahír

Noha jól látható, hogy civil, lakossági felháborodásról vagy tiltakozásról szó sincs, a rendőrség nagy erőkkel biztosította a helyszínt, így a rendezvény atrocitás nélkül ért véget.

Természetesen a délután nem csak a fideszes tüntetőkről szólt, valójában elég sok helyi embert érdekelt a jobbikosok mondanivalója:

tapolca, fórum
Béli Balázs/Alfahír
Jakab Péter, Rig Lajos
Béli Balázs/Alfahír

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: