Otthon / Friss hírek / Kapaszkodj meg: A kormány szerint “a legnehezebb járványidőszakban is nőttek a keresetek Magyarországon”
A kép forrása: internet (illusztráció)

Kapaszkodj meg: A kormány szerint “a legnehezebb járványidőszakban is nőttek a keresetek Magyarországon”

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárának elemzése következik. Csak erős idegzetűeknek!

A legnehezebb járványidőszakban is nőttek a keresetek Magyarországon – értékelte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán megjelent adatait az M1 aktuális csatornán.

A KSH közlése szerint áprilisban 440 ezer 600 forint volt a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset pedig 293 000 forint volt, mindkettő 10,1 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

Bodó Sándor szerint a kedvező adatok azt jelzik, hogy “túl vagyunk a nehezén”. Hozzátette, hogy az adatokat akkor vették fel, amikor – január és április között – a járvány miatti legnehezebb időszakot éltük.

És mikor e szavakat kimondta, nem nyílt meg felette az ég, de még csak az arca sem szakadt le.

Igaz, azt ki számolja, hogy amúgy a magyarok 40 százalékának csökkent a jövedelme, több mint 2 millió honfitársunk él a létminimum alatt, 1 millió nyugdíjas kevesebb mint 100 ezer forintból él havonta. A fideszes uzsorások jövedelme felhúzza az átlagot. Csak, mert az nem 293 000 forint, hanem még néhány nullával több.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Elárulta az orvosi kamara, itthon milyen arányban vannak lélegeztetőgépen az oltottak

Facebook-bejegyzésben tájékoztatott az első magyar adatokról a Magyar Orvosi Kamara azzal kapcsolatban, hogyan oszlik meg az …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: