Otthon / Friss hírek / Már látszik, mikor jön az újabb hőhullám

Már látszik, mikor jön az újabb hőhullám

Ma még zömében 30 fok alatti hőmérsékleteket mérhettünk, de nem lesz ez sokáig így, már körvonalazódik az újabb hőhullám. A hétvégén még átlagos nyári időre számíthatunk, de keddtől gyors melegedésnek lehetünk tanúi – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szombaton hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, emellett gomolyfelhőkre számíthatunk. Az ország keleti, északkeleti harmadán lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, főleg ott várható szórványosan zápor, zivatar, máshol csak egy-egy zápor valószínű. Az északnyugati szelet több helyütt élénk, néhol erős, zivatar térségében viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Vasárnap többnyire napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, majd estefelé délnyugaton határozott felhőzet-növekedés kezdődhet. A Dunától keletre néhol zápor, zivatar előfordulhat. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a maximum-hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Hétfő éjszaka délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és hétfőn hosszabb napos időszakok inkább a Tiszántúlon lehetnek. Utóbbi terület kivételével sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar, a legtöbb csapadék a Dunántúl nyugati felén valószínű. A szél egyre többfelé északnyugatira fordul, megélénkül, több helyen megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 14 és 21 fok között alakul. A csúcshőmérséklet a tartósan csapadékos nyugati részeken csak 20, 22 fok körül várható, de a Tiszántúlon 28, 31 fokig melegszik fel a levegő.

Országos Meteorológiai Szolgálat

Kedden napos időre számíthatunk általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Északkeleten, keleten egy-egy zápor előfordulhat. Az északnyugati szelet néhol élénk lökések kísérhetik. Hajnalban 13, 19, délután 28, 33 fokot mérhetnek.

Szerdán napos időre számíthatunk kevés gomoly- és fátyolfelhővel, csapadék nem valószínű. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A hőmérséklet hajnalban 15 és 21, délután 30 és 35 fok között alakul – írják a meteorológusok.

napi.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: