Otthon / Egyéb / 9,2X drágábbak a vízparti nyaralók a barcsi lakásoknál

9,2X drágábbak a vízparti nyaralók a barcsi lakásoknál

Jelenleg 132 445 Ft az átlagos négyzetméterár Barcs lakóingatlanai esetében. Ami ehhez képest az egekbe szállt: nagyjából mindennek az ára, ami a nagy tavaink partjához 5 kilométernél közelebb esik.

Nem állnak le a dúsgazdag magyarok: pillanatok alatt elkelnek a méregdrága balatoni nyaralók – írja a Pénzcentrum friss elemzése. A szakértői portál kereken kimondja:

ha “csak” 25 milliód van nyaralót venni, akkor a népszerűbb, Balaton-parti településeket egyből felejtsd el, a Velencei-tónál is maximum üres telekre, vagy egy lerobbant, apró viskóra viskóra futná a pénzből. A Balatonnál egyébként a határ a csillagos ég, és még az 50 millió feletti nyaralók is szinte pillanatok alatt elkelnek.

Az idén értékesített használt ingatlanok körében a Balatonnál a csúcs egyébként 450 millió forint volt és a jelenlegi kínálatban is találunk 250-400 milliós nyaralókat.

Ugyan a főként tehetősebbeknek szóló portál azon kesereg, hogy 25 millió forint már semmit sem ér a nyaralópiacon, azért mi álljunk meg egy pillanatra és gondoljuk végig, hogy mit is jelent a mai magyar körülmények közt 25 millió forintot összespórólni:

Dél-Somogyban az átlagfizetés 148 ezer forint. Tegyük föl, hogy valamilyen rejtélyes okból ennek a 10%-át félre tudjuk tenni, hogy majd valamikor, mikor már mozdulni sem tudunk a betegségtől és a fáradtságtól, nyaralót tudjunk vásárolni magunknak.

Nos, ha ennyire szorgalmas kis hangyák vagyunk, akkor egy átlagos dél-somogyinak 141 év szükséges ahhoz, hogy 25 millió forintot össze tudjon spórolni – ami, mint most megtudtuk, a nyaralópiacon már semmit sem ér.

Míg siófokon egymást érik a NER-lovagok és a hányingerkeltően törleszkedő celebek, akik meg tudják fizetni az ottani 1,2 millió forintos négyzetméterárat és a strandokat, addig a keményen dolgozó dél-somogyi embereknek esélyük sincs arra, hogy akár a vízparttól öt kilóméterre vegyenek egy kulipintyót, ahol megpihenhetnek a munkában.

Ez egy egyértelmű üzenet: Orbán rendszerében a munkának, a teljesítménynek az égvilágon semmi becsülete nincsen.

Kizárólag az számít, mennyire tud az ember a fideszes nagykutyákhoz törleszkedni és hogy mennyire tudja levetkőzni a gátlásait.

Ennek 2022-től változnia kell: vissza kell találnunk a teljesítmény és méltányosság alapján működő társadalomhoz, ahol nem a korrupció, hanem a szolidaritás a legfontosabb vezérelv!

Ingatlanpiaci árak forrása: ingatlannet.huo

delsomogy.ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

8 percenként halt meg covid-fertőzött Magyarországon az elmúlt egy hétben

Fontos járványügyi mutatók nem romlottak tovább a héten. Az új fertőzöttek számának a növekedése megállt, …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: