Otthon / Friss hírek / A kormány folytatja a nagyarányú állami támogatások osztását

A kormány folytatja a nagyarányú állami támogatások osztását

A kormány az Egészségipari támogatási programban 66 milliárdos támogatást nyújt cégeknek, amelyek 82 fejlesztést valósítanak meg 86 milliárd forint összértékben. A Piszke Papír a tököli börtönben gyártat vírus- és baktériumölő hatású egészségügyi-higiéniai papírterméket, míg a Rex-San maszk- és védőfelszerelés-gyártó üzemet épít a támogatási pénzből.

Egy teljesen új iparág épül fel Magyarországon az Egészségipari Támogatási Program segítségével, a megvalósuló beruházások évente akár 170-180 milliárd forint árbevételt jelenthetnek a magyar gazdaságnak – mondta Varga Mihály Tökölön, ahol átadta a Magyar Piszke Papír Kft. egészségipari fejlesztését. A pénzügyminiszter ezt követően Szigethalmon adta át a Rex-San Kft. egészségipari beruházását. A két fejlesztés összértéke meghaladja a 2,7 milliárd forintot, amelyet a kormány összesen 2 milliárd forinttal támogatott – közölte a Pénzügyminisztérium (PM).

Az Egészségipari Támogatási Program elindításakor elsősorban az önellátást tűztük ki célul az egészségipari termékek és alapanyagok terén. Ezt a kihívást kevesebb, mint egy év alatt sikerült teljesítenünk az egészségipar számos területén – véli Varga Mihály. Magyarország a saját lábára állt egyebek mellett maszkgyártásban, a Favipiravir előállításában, az oltáshoz használt orvosi eszközök és a fertőtlenítőszerek készítésében is.

Kapcsolódó

  • A Masterplast 12 milliárdos beruházásai 9,5 milliárdos támogatást kaptak

    A Masterplast 12 milliárdos beruházásai 9,5 milliárdos támogatást kaptak

A 86 milliárdra tervezett fejlesztésekhez 66 milliárdot ad az állam

Távlatibb céljuk az ipar ezen ágazatának fejlesztésével a hosszú távú növekedési képesség, az exportteljesítmény erősítése volt. A program keretében eddig összesen 82 egészségipari fejlesztés jön létre 86 milliárd forint összértékben, amelyhez a kormány 66 milliárd forintos támogatást nyújt a vállalkozásoknak. A fejlesztésekkel összesen 5700 munkahely válik biztossá – mondta Varga.

A Magyar Piszke Papír Kft. a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben elhelyezett fogvatartottak foglalkoztatását látja el közfeladatként. A 700 millió forintos fejlesztés a kormány 550 millió forintos támogatásával valósult meg. Ennek köszönhetően egy új, vírus- és baktériumölő hatással bíró, egészségügyi-higiéniai papírtermék gyártása indulhat el Tökölön.

A Rex-San Kft. gyógyászati segédeszközök, maszkok, védőfelszerelések előállítására épített új üzemet. A kapacitásbővítés több mint 2 milliárdos költségéből 1,6 milliárd forintot biztosított a kormány. (A Céginfo.hu adatai szerint a Rex-San egyik résztulajdonosa volt tavaly decemberig, szűk öt hónapig az a Zétavár Kft., amelynek egyik ingatlanos cége gigantikus lakóparkot tervezett építeni a balatonvilágosi egykori üdülőtábor területén, kiemelt beruházásként, és tagjai a Fidesznek is dolgozó Bártfai Beatrix és Sárhegyi Zoltán ügyvédek és családtagjaik.)

napi.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Závecz: Az ellenzék továbbra is vezet, de a Fidesz kezdi ledolgozni a hátrányát

Októberről novemberre jelentősen, 3 százalékkal (34 százalékról 37 százalékra) nőtt a Fidesz támogatottsága. A második …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: