Otthon / Dél-somogyi hírek / Jövő év elején nyit az EcoFamily Nagyatádon

Jövő év elején nyit az EcoFamily Nagyatádon

Mintegy 300 millió forintos beruházással elkezdődött a Nagyatádon létesülő új kereskedelmi központ egyik áruházának a kivitelezése. Jövő év első negyedévére számítják a megnyitását.

Tavaly nyáron írta meg az Atádhír, hogy több üzletlánc is Nagyatádra készül. Az első építése el is kezdődött az Árpád utcai foghíjtelken. A másik kettő – a Jysk és a KiK – egy telken és egy épületben lesz majd a Szabadság és a Szarvas utca sarkán. Ezek megvalósításában is történtek előrelépések: megkapták az építési engedélyt a hatóságoktól, vagyis már csak az önkormányzat és a befektető közötti szerződés véglegesítése van hátra.

Az EuroFamily időközben nevet változtatott, viszont a nagyatádi beruházás mellett változatlanul elkötelezett, olyannyira, hogy a 650 négyzetméteres áruház építési területét június elején át is adták a befektetők a kivitelezőnek.

– Az üzemeltető, azaz az EcoFamily olyan mértékben bízik a sikerességében, hogy 12 éves szerződést kötöttünk – árulta el Szentgróti János, a befektetői csoport képviselője. – Természetesen előtte részletes piacfelmérés készült, mivel a legközelebbi EcoFamily áruházak Kaposváron, Nagykanizsán és Keszthelyen vannak, így a nagyatádi meglehetős vonzáskörzettel bír majd.

Nagyatád és Dél-Somogy lakosságának választékát bővítik az eddig innen hiányzó termékkínálattal, ami találkozik a lakosság igényeivel, tette hozzá az üzletember.

Jelenleg 53 EcoFamily üzlet működik az országban. Termékeik között megtalálhatók a háztartási vegyi áruk, a kozmetikai cikkek, a papíráruk, az édességek és az ajándéktárgyak. 2020-ban saját bevallása szerint azért változtatott nevet az üzletlánc, mert úgy érezték, hogy az EuroFamily név szimbolizálja és fókuszba helyezi azt az irányt, amerre menni kívánnak: a gazdaságosság mellett az egészség- és környezettudatosság, valamint a fenntarthatóság útját.

A 300 millió forintos beruházás részeként 50 darab parkoló is épül, megfelelő környezetet és térburkolatot alakítanak ki. Eredetileg karácsonyra tervezték az üzlet nyitását, tudtuk meg a befektetőtől, de a közműkiváltások elhúzódtak, így csak 2022. első negyedévében vásárolhatunk ott először.

atádhir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Több mint ezren nyújtottak be panaszt az oltások miatt az Alkotmánybírósághoz

Az Alkotmánybíróság (Ab) közleménye alapján a HVG írta meg, hogy az elmúlt időszakban nagy számban fordultak az indítványozók az …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: