Otthon / Dél-somogyi hírek / Minden negyedik somogyi beteg kiesett az egészségügyi ellátásból

Minden negyedik somogyi beteg kiesett az egészségügyi ellátásból

Kásler embertelenségi miniszter szerint az egészségügy “meg sem rendült” a járvány alatt. Nyilvánvaló, hogy teljesen hülyének nézi a dél-somogyiakat: bizonyított, hogy a tavalyi évben a somogyi alapellátás teljesen becsődölt. Jöjjenek a tények!

2020-ban félmillióval kevesebb beteg részesült kórházi ellátásban, mint 2019-ben – derül ki a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) adataiból. A NEAK honlapján megtalálható összefoglaló a 2020. december 31-ig tartó időszak súlyos veszteségeibe nyújt betekintést.

Míg Kásler szerint az égvilágon minden rendben volt a járványkezléssel, és az egészségügy szuperül ellátta feladatait a koronavírusos betegek tömege mellett is, a valóság az, hogy az aktív ellátásban 500 ezerrel kevesebb ember kapott ellátást 2020-ban, mint egy évvel korábban, azaz minden negyedik ember ellátatlan maradt.

Csak az egynapos ellátásokból 100 ezerrel volt kevesebb, és az ápolási napok száma is csökkent: az aktív ellátásban 1,8 millióval csökkent az ápolási napok száma, addig a krónikus osztályokon több mint 2,5 millióval. Magyarul: rengeteg embert egyszerűen nem tudtak ellátni és a krónikus betegeket pedig egyszerűen hazaküldték, vagy az utcára tették.

Azt se higgyük, hogy kevesebb lett a rákbeteg egy év leforgása alatt, csak éppen kevesebbet láttak el: míg 2019-ben 81 544 páciens hagyta el az onkológiát, addig 2020-ban már csak 68 446. A különbséget azok a rákos emberek adják, akik nem kaptak szakszerű kezelést.

Hasonlóképp iszonyú helyzetbe kerültek a szív- és érrendszeri betegek is: közülük 2019-ben 122 214 pácienst láttak el, a járvány első évében azonban már csak 99 865-öt, azaz ilyen panaszokkal is több tízezerrel kevesebben jutottak kórház szakellátáshoz.

Ez azt jelenti, hogy többezer daganatos vagy szívbeteg dél-somogyi egyszerűen nem kapott orvosi ellátást.

A gond az, hogy Szászfalvi László képviselő ahelyett, hogy az érdeküket képviselte volna az embertelen kormánnyal szemben, semmi mást nem csinált, mint végrehajtotta a pártközpontból küldött utasításokat és szajkózta a fideszes hazugságokat arról, hogy milyen jól teljesít a magyar egészségügy.

És hol vannak most ezek a betegek? Vajon hány halálos áttét és életveszélyes plakk képződött az ellátatlanok testében, amíg Kásler nem győzött a gazdája lábához dörgölőzni?

Hányan haltak meg amiatt, hogy a Fidesz képtelen volt emberséges módon viszonyulni az egészségügyi dolgozókhoz és az ellátásra szoruló emberekhez?

Igazságot a megalázott, lehetetlen helyzetbe hozott dél-somogyi betegeknek és családjaiknak!

Forrás: Népszava

delsomogy.ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: