Otthon / Friss hírek / Őrizetbe vettek egy háziorvost a segítőjével, mert oltatlanokat juttattak pénzért védettségihez

Őrizetbe vettek egy háziorvost a segítőjével, mert oltatlanokat juttattak pénzért védettségihez

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján folytat nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya egy 54 éves háziorvos és 25 éves segítője ellen, akik a megalapozott gyanú szerint az elmúlt hónapokban olyan embereket juttattak védettségi igazolványhoz, akik nem kaptak koronavírus elleni védőoltást.

A nyomozás adatai szerint a segítő toborozta azokat, akik nem akarták beoltatni magukat COVID ellen, de hozzá akartak jutni a védettségi igazolványhoz. A háziorvos előzetes egyeztetést követően személyesen fogadta a jelentkezőket a rendelőjében, ahol őket beoltottként rögzítette az egészségügyi adatbázisban, így jogosulttá váltak a védettségi igazolványra.

Mindezért cserébe az orvos és segítője személyenként 50 ezer forintot kért, amely összeget aztán elosztottak egymás között. A szabolcsi nyomozók a Jonatán Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével az orvosi rendelőjében fogták el a háziorvost és segítőjét csütörtökön

Mindkét férfit vesztegetés, valamint védettségi igazolással való visszaélés elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat. Amennyiben a bíróság megállapítja bűnösségüket, úgy akár 12 évi börtönbüntetést is kaphatnak.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: