Otthon / Egyéb / Titokzatos bevándorlás Magyarország egyik szegletében

Titokzatos bevándorlás Magyarország egyik szegletében

Nyugat-Magyarország legszélén misztikusnak látszó módon nő a bejelentett lakosok száma. Van olyan település, ahol 60 százalékkal többen élnek papíron, mint a járvány előtti utolsó békeévben, 2019-ben.

Atavaly év végi adatokat a 2019-es évvel összehasonlítva feltűnik, hogy Mosonmagyaróvárra és környékére több ezren költöztek a múlt évben – írja a 24.hu.

A területen összesen 38 település található, ezek népessége (a tavalyi év kivételével) az elmúlt fél évtizedben évente átlagosan bő egy százalékkal nőtt. Tavaly viszont közel öt százalékkal, ugyanis a 2019. év végi 99 361 fő helyett tavaly szilveszterkor már 104 078 embernek volt valamelyik községben vagy városban állandó lakcíme.

Az országos rekordot (az észak-magyarországi Pányokkal együtt) a térségben található, határ menti Rajka nevéhez fűződik: a 3868 fős lakosság egy év alatt 6111-re nőtt, ami plusz 2243 főt, azaz 60 százalékos növekedést jelent. A növekedés mögött nem (csupán) a környék vonzereje áll, hanem a járványügyi szabályozások.

A Mosonmagyaróvár TV bő egy éve készített riportot arról, hogy Rajkán már akkor hatszázzal többen laktak papíron, mint pár hónappal korábban. Akkor 4500 főnél tartott a települése lakosainak száma, a videóból pedig kiderül, annak fele szlovák állampolgár volt és Szlovákiában is dolgozott – a szabad ingázás azonban a koronavírus-járvány miatt (az átkelőtől számított harminc kilométeres körzetre szűkítve) csak munkáltatói igazolással, illetve bejelentett lakcímmel volt megoldható.

napi.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: