Otthon / Friss hírek / Bravúros időzítés: hírszerzőknek adott át okleveleket Szijjártó Péter

Bravúros időzítés: hírszerzőknek adott át okleveleket Szijjártó Péter

„Átadtuk az új Hírszerző Akadémiánk első végzőseinek okleveleit” – jelentette be Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Különös kihívások állnak előttünk: a járvány újabb hulláma, migráció, új világgazdasági korszak és folyamatos beavatkozási kísérletek.
Lesz dolga az újonnan végzett hírszerző kollégáknak

– írta.

A Momentum néhány órája szólította fel lemondásra a kormányt az úgynevezett megfigyelési botrány miatt. Mint ismert, magyar újságírókat, ellenzékiként beállított üzletembereket hallgattak le az NSO nevű izraeli kibercég Pegasus nevű kémprogramjával, amely okostelefonok feltörésére alkalmas. Az ellenzék közösen kezdeményezte a nemzetbiztonsági bizottság összehívását, a Fidesz azonban nem volt partner ebben. A frakció nevében Halász János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke válaszolt a kérésre. Dióhéjban azt írta, minden párt minden titkosszolgálati információszerzésről rendszeresen értesül a parlamentben; a baloldali sajtó hírei megalapozatlanok; a nemzetbiztonsági szervek betartják a törvényeket. A kormányzat egyébként ugyanezt ismételgeti: nem tagadják, hogy bevetették a kémszoftvert és azt sem, hogy újságírókat, ellenzéki politikusokat és diákokat figyeltek meg, magyarázatuk annyiban áll, hogy minden törvényesen történt.

A hírszerzők ünnepségéről Szijjártó Péter posztjában talál képeket.

24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Az oltakozók 150 ezer forintot kapnak a Bahartnál

Az Index a birtokába jutott körlevél alapján azt írja, hogy a többségi állami tulajdonban lévő …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: