Otthon / Egészségügy / Dupla áron: hiába fizetjük a tb-t, a végén inkább százezreket költünk rendes magánegészségügyre

Dupla áron: hiába fizetjük a tb-t, a végén inkább százezreket költünk rendes magánegészségügyre

Az NN Biztosító friss kutatása szerint a 20 és 65 év közötti válaszadók 58 százaléka vett már igénybe egy vagy több magánegészségügyi szolgáltatást, a válaszadók az elmúlt egy évben átlagosan 113 ezer forintot költöttek magánellátásra.

Ez a ráfordítás magasabb volt, mint előző években.

A megkérdezettek közül a magánegészségügyi ellátást igénybe vevők döntő hányada, 79 százaléka zsebből finanszírozta a szolgáltatást, és mindössze 17 százalék fizetett egészségbiztosítással vagy egészségpénztári számláról.

A magánellátás népszerűségét az információhiány és a megszokás mellett egy fő tényező fogja vissza: az ellátások költsége. A válaszok tanúsága szerint a legutóbbi magánegészségügyi ellátás igénybevétele az érintettek 59 százalékának volt anyagilag megterhelő, nyilván ezen segít a biztosító szerint az, ha valakinek van biztosítása.

A magánszolgáltatások sikeréhez azonban kétségtelenül az járul hozzá leginkább, hogy az állami egészségügyhöz képest jellemzően sokkal gyorsabban, sokkal jobb körülmények között juthatunk ellátáshoz, ezen pedig szélsőséges esetben – például egy rákszűrés esetében – akár emberi életek is múlhatnak.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Az oltakozók 150 ezer forintot kapnak a Bahartnál

Az Index a birtokába jutott körlevél alapján azt írja, hogy a többségi állami tulajdonban lévő …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: