Otthon / Egyéb / Folyosói pletykák szerint az iskolák szeptember közepén újra online oktatásra állhatnak át

Folyosói pletykák szerint az iskolák szeptember közepén újra online oktatásra állhatnak át

A minisztérium kérdésre azt közölte, hogy a diákok és a tanárok átoltottsága miatt az idei tanévkezdés nagyobb biztonságban telik.

Több szülő is arról számolt be az Eduline-nak, a HVG és a hvg.hu oktatási szakportáljának, hogy „úgy hallotta”, a koronavírus-járvány negyedik hulláma miatt szeptember közepén újra online oktatásra állnak át az iskolák.

A portál leszögezi, hogy szeptemberi iskolabezárásról nincs szó, és a hogy a szülők értesülése elsősorban folyosói pletyka. Ráadásul a különböző nyilatkozatok alapján a kormány kifejezetten optimista a tanévkezdést illetően. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden például azt mondta, hogy a tanév biztonságosan elkezdődhet szeptemberben, a járvány jelenlegi helyzete lehetővé teszi, hogy “jelenléti oktatás” legyen.

Ez utóbbit erősíti Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár nyilatkozata is. Ő július elején beszélt arról, hogy hogy hagyományos iskolakezdésre készülnek, mert a tanárok, tanítók, óvodapedagógusok 90 százaléka megkapta az oltást, „egész tantestületek megfertőződésétől tehát nem kell tartanunk”.

A víruskutatók viszont eltérően nyilatkoztak a szeptemberi helyzetről. Rusvai Miklós például úgy fogalmazott, hogy szeptember közepén kezdődik majd a koronavírus-járvány negyedik hulláma. Duda Ernő virológus viszont úgy vélekedett, hogy „ez a vírus eddig már annyi meglepetést okozott, hogy nem lehet tudni, miképp alakul a jövő, mi lesz itt az iskolakezdéskor”. Ráadásul a részletes járványügyi útmutatóval azonban adós a minisztérium – teszi hozzá az Eduline.

A portál egyébként megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi), készülnek-e arra, hogy a járványügyi helyzet miatt újra online oktatásra kell átállni, de erre nem kaptak választ. Azt ugyanakkor megírták, hogy a diákok és tanárok átoltottsága miatt jóval biztonságosabb lesz az idei tanévkezdés.

hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: