Otthon / Egyéb / Bértüskével kezdődhet 2022
Image: 73884409, Egyre kevesebb ember tárcájában lapul készpénz, a fizetések többségét már bankkártyákkal bonyolítjuk le - ennek pedig lassan az lesz az eredménye, hogy a pénz fizikai formájában el is tûnik a mindennapokból., Place: Budapest, Hungary, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Bértüskével kezdődhet 2022

Néhány egyszeri tétel kifizetése miatt a jövő év eleje a nettó keresetek megugrását hozhatja – véli egy szakértő, aki ennek ellenére nem számol az infláció hasonló növekedésével.

Akár 60 százalékkal is emelkedhetnek jövő év elején a nettó keresetek, ha februárban megkapják a rendőrök a hathavi bónuszt, és a családoknak járó adó-visszatérítés azzal egy időben megérkezik – mondta a Világgazdaságnak Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője. Jelentősen elválhat egymástól a nettó és a bruttó bérek növekedési üteme.

Emellett a minimálbér és a garantált bérminimum – várhatóan – 19 százalékos emelésének köszönhetően a bérdinamika is tovább erősödhet, az idei 9-9,5 százalék után 2022-ben ismét 13-14 százalék fölött növekedhetnek a bruttó keresetek. Az elemző szerint a jövedelmi transzferek hatására idén és jövőre is nyolc százalékkal emelkedhet a GDP.

napi.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Az előválasztás meghekkelése a választási csalás főpróbája lehetett

Orbán Viktornak állt érdekében, hogy az előválasztás ne egy sikertörténet, hanem összeomlás legyen. Terve részben …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: