Otthon / Friss hírek / Nicki Minaj azt híreszteli 22 millió követője előtt, hogy a koronavírus elleni vakcinák impotenciát okozhatnak

Nicki Minaj azt híreszteli 22 millió követője előtt, hogy a koronavírus elleni vakcinák impotenciát okozhatnak

Miközben semmilyen tudományos bizonyíték nincs erre. Minaj a Twitteren írta meg ismerőse „tapasztalatait”, de a mikroblog nem távolította el a posztot.

A Twitter nem találta félrevezetőnek, így nem is intézkedett Nicki Minaj egyik bejegyzése miatt, amelyben az előadó a koronavírus elleni vakcinák lehetséges veszélyére figyelmeztetett. Minaj arról írt, hogy egy ismerőse párja impotens lett, miután beoltották egy vakcinával. A rövid posztot 22,3 millió ember előtt tette közzé az énekesnő.

The Verge felhívja rá a figyelmet, hogy a tudományos élet eddig semmilyen bizonyítékot nem talált arra, hogy a koronavírus elleni vakcinák esetleg impotenciát okoznának. Az erről szóló tévhitek viszont szélsebesen terjednek, és ezek miatt az amerikai járványügynek (CDC) külön weboldalt kellett létrehoznia, hogy megnyugtassa az embereket.

Minaj bejegyzésében nem kérdőjelezte meg a vakcinák hatásosságát, így a Twitter nem távolította el a posztot. Többen viszont így is erősen félrevezetőnek nevezték azt, hiszen az énekes tudományos/orvosi adatokat mellőzve írt valamiről, amit állítólag hallott. Ezt a hírt pedig emberek millió előtt osztotta meg, ami különösen aggasztó.

The Verge emlékeztet, hogy a Facebookhoz hasonlóan a Twitter is figyeli a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos álhíreket, és ha gyanús posztba botlanak, azt megjelölik. Minaj esetében viszont erre sem került sor, mert a bejegyzés szerintük nem volt szabályokba ütköző. Az énekes egy másik tweetben egyébként jelezte, hogy valószínűleg beoltatja magát, hiszen erre a turnék miatt is szüksége lesz.

hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Változás lesz októbertől – figyelmeztet a NAV

A NAV legfrissebb nyomtatványkitöltő verzióját kell használni októbertől. Változás lesz októbert 1-jétől a NAB Általános …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: