Otthon / Friss hírek / Megint rekordot döntött a benzinár és tovább drágul a gázolaj is

Megint rekordot döntött a benzinár és tovább drágul a gázolaj is

Az fideszes hazugságkormány hiába hangoztatja, hogy minden szép és jó, ha lassan már az sem tud tankolni, akinek ez a mindennapi munkához, megélhetéshez kell.

Nem csak az autóval ingázókra, a futárokra vagy a taxisokra gondolunk. A jelenleg extrém magas benzin- ás gázolajárak a kis- és középvállalkozásokat is jelentősen megterhelik. Ami pedig egyenlő azzal, hogy drágulnak az általuk gyártott vagy forgalmazott termékek is, valamint a költségnövekedés miatt veszélybe kerül a náluk dolgozók munkahelye.

Szerdán 6 forinttal emelkedik a benzin átlagára, így eléri a 457 forint csúcsot. Soha az életben nem volt még még olyan drága a benzin Magyarországon, mint Orbán uralkodásának 11. és remélhetőleg egyben utolsó évében.

Ezzel az áremelkedéssel két hét alatt összesen 19 forinttal drágult a benzin literenkénti ára. Ez azt jelenti, hogy egy tankolásnál akár 800-1000 forinttal többet vesznek ki a zsebünkből. Mármint, ha teletankoljuk a kocsit, mert ezt csak egy szűk kisebbség engedheti meg magának.

A gázolaj  is drágul, de “csak” 2 forinttal, így annak 450 forintos átlagára még éppen elmarad a történelmi csúcstól.

Ettől azért ne nyugodjunk meg, mert ha egy pék vagy egy hentes 450 forintért tankol a furgonjába, akkor végül a kenyér és a hús is drágulni fog.

(forrás: Portfolio.hu)

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Elárulta az orvosi kamara, itthon milyen arányban vannak lélegeztetőgépen az oltottak

Facebook-bejegyzésben tájékoztatott az első magyar adatokról a Magyar Orvosi Kamara azzal kapcsolatban, hogyan oszlik meg az …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: