Otthon / Egészségügy / Már az elmaradt második oltásra is lehet időpontot foglalni – itt teheti meg

Már az elmaradt második oltásra is lehet időpontot foglalni – itt teheti meg

Azokat várják, akiknek esedékes volt a második oltásuk, de azt valamiért mégsem kapták meg.

Az elmaradt második koronavírus elleni oltásra is lehet már időpontot kérni az EESZT felületén – közölték a koronavirus.gov.hu kormányzati oldalon. Mint írták, „így az is könnyen be tudja pótolni a második oltását, akinek már korábban fel kellett volna vennie azt, de elmulasztotta.

Számukra az időpontfoglaló ugyanazt a vakcinát fogja felajánlani, amellyel az első oltás is történt.”

Az elmaradt második körös oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon az „Oltás időpontfoglalás TAJ számmal” menüpontra kattintva lehet időpontot foglalni, a TAJ szám és a születési idő megadásával.

A második oltás időpontja az első oltástól számítva normál menetrend szerint: a Pfizer- és Szputnyik-vakcina esetében 21 nap, a Moderna és Sinopharm esetében 28 nap, az AstraZeneca esetében 12 hét a Janssen esetében pedig nincs szükség második oltásra.

Az időpontfoglalóban tehát azok tudnak második oltást foglalni, akiknek a második oltása a fenti határidőben elmaradt.

Akinek még esedékes az első vagy második oltása, az ugyanúgy az első oltás során fogja megkapni az oltóhelyen a második oltás időpontját – írták, hozzátéve, hogy emellett az érvényes regisztrációval rendelkezők továbbra is tudnak első és harmadik oltást is foglalni a kórházi oltópontokra.

A járványügyi oldal felhívta rá a figyelmet, hogy a Pfizer-, a Szputnyik-, a Sinopharm-, a Moderna- és az AstraZeneca-vakcinák hatásossága csak két oltás után teljes. A vírus elleni megnyugtató védelem kialakulásához tehát szükség van a második oltásra is. Az idősek, krónikus betegek esetében különösen fontos ez – írták.

hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Havi 400 forinttal emelkedik az egészségügyi szolgáltatási járulék összege

A korábbi évekhez képest jobban, havi 400 forinttal emelkedik az úgynevezett egészségügyi szolgáltatási járulék összege …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: