Otthon / Friss hírek / 3,4 milliárdból építenek portát Mészáros és Paár Attila cégei a paksi atomerőműnek

3,4 milliárdból építenek portát Mészáros és Paár Attila cégei a paksi atomerőműnek

Ajánlatot csak a Mészáros és Mészáros Kft. és a West Hungária Bau Kft. duó nyújtott be, meg is nyerték a tendert.

Nettó 3,4 milliárd forintért épít portát Pakson a Mészáros Lőrinc féle Mészáros és Mészáros Kft., közösen Tiborcz István egykori üzlettársának, Paár Attilának a cégével, a West Hungária Bau Kft.-val – írja az Átlátszó. Arról, hogy ki dolgozhat a Paks 2 beruházáshoz tartozó F7 jelű portán, gyorsított, tárgyalásos eljárásban döntött az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. A kiírás szerint erre azért került sor, mert a korábban ugyanilyen tárgyban indult biztonsági beszerzési eljárás eredménytelen lett, az idő azonban sürget.

Ajánlatot csak a Mészáros és Mészáros Kft. és a West Hungária Bau Kft. duó nyújtott be az uniós közbeszerzési értesítő szerint, és meg is nyerték a kivitelezést. A szerződés eredetileg becsült összértéke nettó 3,3 milliárd forint volt, Mészárosék pedig nettó 3,4 milliárdért vállalták a munkát.

Mészáros Lőrinc cégeinek nem ez az első nyertes tendere az atomerőmű bővítéséhez kapcsolódóan. Mint az Átlátszó felidézi, januárban egy nettó 2,5 milliárdos megbízást kaptak; 2019 végén három másikat, összesen 4,7 milliárdért; egy hónappal korábban pedig a Mészáros és Mészáros Kft. Pintér Csaba egyéni vállalkozóval közösen nyert el egy 15,7 milliárdos megbízást, majd pár nappal később nettó 3,1 milliárd forint értékű mélyépítési tenderrel gazdagodtak. A West Hungária Bau sem panaszkodhat: számtalan egyéb közpénzes megbízásuk mellett ők építhetik nettó 2,6 milliárd forintért az Erőmű Beruházási Központját is.

hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Januártól emelkedik a nyugdíjkorhatár Magyarországon Januártól emelkedik a nyugdíjkorhatár Magyarországon

2022 elejétől az 1957-ben születetteknél 65 év lesz a nyugdíjkorhatár. A2014 óta folyamatos nyugdíjkorhatár újabb …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: