Otthon / Egészségügy / NNK: Beoltott kontaktszemélyeknek nem kell karanténba vonulniuk

NNK: Beoltott kontaktszemélyeknek nem kell karanténba vonulniuk

Az RTL Klub utánament annak, hogy milyen protokollt alkalmaznak az egyes nagyvállalatok a covid negyedik hullámának elején, és mi az, amit jelenleg előírnak a hatóságok.

Mint a riportból kiderül, viszonylag nagy a tanácstalanság a munkáltatók körében, mivel hatósági protokoll nemigen van érvényben. A legtöbb vállalat maga is bizonytalan abban, hogy milyen eszközökkel éljen a járvány megfékezése érdekében. Vannak gyárak, ahol felméréssel igyekszenek felderíteni az oltottságot, a legtöbb helyen pedig negatív teszttel mehet dolgozni az, aki korábban fertőzött volt.

Ami érdekes, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az NNK az RTL kérdésére elárulta, hogy amennyiben valaki pozitív tesztet produkál, annak akkor is karanténba kell vonulnia, ha egyébként kapott oltásokat. Viszont azok, akik beoltottként kapcsolatba kerültek fertőzött személlyel, mentesülnek a karanténkötelezettség alól.

A hétvégén Magyarországon összesen 1072 fertőzöttet regisztráltak, 13 beteg hunyt el, 380-an vannak kórházban covid vagy annak szövődményei miatt.

444.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Szakdolgozók béremelése: 30 százalékról állapodtak meg, de 9 százalék valahogy elveszett

Bár a kormányzati kommunikáció azt sulykolta, hogy a szakdolgozók jövőre 30 százalékos béremelést kapnak, a …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: