Otthon / Friss hírek / Stummer: Mindenki elképzelheti, hogy miért kellett titkosítani a nemzetbiztonsági ülést

Stummer: Mindenki elképzelheti, hogy miért kellett titkosítani a nemzetbiztonsági ülést

Bár a Nemzetbiztonsági Bizottság ellenzéki tagjai a magyar nép nevében válaszokat követletek a Pegasus-kémszoftver ügyében, a Fidesz az egész ülést titkosííttatta. Van rejtegetni valójuk, az biztos.

Magyarország hónapok óta ég a kiváncsiságtól, hogy a Pegasus-botrány körüli számtalan kérdésre őszinte válaszokat kapjunk. Az Orbán-kormány illegálisan hallgatott le több száz állampolgárt? A Fidesz csicskái azért beszélnek összevissza az ügyről, mert mind tudtak róla? Ezekre kaphattunk volna választ a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén.

Kaphattunk volna, ha a Fidesz nem titkosítja az ülésen elhangzottakat a következő 30 évre.

Ha Orbánon és csicskáin múlik, a magyarok 2050-ig nem tudhatnak meg semmit az elmúlt évek legnagyobb lehallgatási botrányának részleteiről. Folyamatos hazudozás, terelés és most ez – a Fidesz-kormány ennyi erővel be is ismerhetné, hogy mit tett saját állampolgáraival.

A jobbikos Stummer János, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke az Egyenes Beszéd vendége volt, ahol az ülésen elhangzottakról beszélt. Igaz, a kezét megkötötte a titkosítás, ám annyit elárulhatott, amit eddig is sejtettünk: Orbánék nyakig sárosak.

A JELENLEVŐ ÁLLAMI VEZETŐK NEM CÁFOLTÁK, HOGY POLITIKUSOKAT, ÚJSÁGÍRÓKAT FIGYELTEK MEG.

Elhangzott olyan információ ezen a bizottsági ülésen, amely hogyha nyilvánosságra kerülne, az nem biztos, hogy kényelmes lenne Magyarország jelenlegi kormánya számára.

– mondta a politikus indoklásként arra, hogy miért titkosíthatta a Fidesz az ülést.

Nem Magyarországnak árt ez az információ. Csak a kormánynak. Azaz Orbánék olyan buliban vannak benne, ami szembemegy a magyarok érdekével.

Don Pintér Sándor, a bukott Kádár-rendőr is végre megjelent az ülésen, ahogyan ezt megígérte, bár a nyári nemzetbiztonsági ülést párttársai még elszabotálták.

Pintér Sándor, amikor július közepén-végén kirobbant ez a botrány a magyar sajtóban, azt mondta, hogy ha összejön a Bizottság egy zárt ülésre, ő eljön oda, és minden kérdésünkre válaszolni fog. […] De arra egyértelmű választ, hogy Magyarország beszerezte-e ezt a szoftvert, avagy sem, arra nem kaptunk.

Tehát sokat nem tett hozzá ahhoz, amit már eddig is tudtunk, főleg hallgatott, és jelenlétével eljátszotta, hogy Magyarország még egy jogállam.

A Jobbik politikusa a felfoghatatlanul hosszú titkosítási időről is beszélt.

Nem csak 30 évre lehetett volna titkosítani ezt az információt. Rövidebb időtartamot is lehetett volna kérni a minősítőnek, mégis ezt kérte. […] Nyilvánvalóan van ennek a kormányon belül valamilyen oka.

Csak azért nem tudhatunk semmit az ügyről 2050-ig, mert a kormánynak rejtegetni valója van. Stummer János és az ellenzék politikusai tovább küzdenek, hogy fény derüljön az igazságra.

2022-ben ezért is meg kell dönteni az Orbán-rendszert. Elég a titkolózásból. Elég a hazudozásból. Elég a lopásból. Ha pedig 2050-ig titkosítva maradnak a Pegasus-botrány tényei, akkor azt ők is megvárhatják – a börtönben ülve.

ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Orbán Viktor bizalmi embere teljhatalmat kapott a bírósági végrehajtói pályázatok elbírálásában

December 7-én mondott le Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, mert az ügyészség szerint …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: