Otthon / Egyéb / Az MTI 30 nap alatt egyetlen fotót sem közölt az előválasztásról

Az MTI 30 nap alatt egyetlen fotót sem közölt az előválasztásról

Hiába zajlott le Magyarország első előválasztása, hiába mozgatott meg 633 811 szavazót, hiába zajlik azóta (sok csúszással) a szavazatszámlálás, és hiába jönnek sorra az eredmények, a Közmédia (Duna Médiaszolgáltató) alá tartozó Magyar Távirati Iroda (MTI) lényegében cenzúrázza az erről szóló híreket – derül ki a Média1 csütörtök reggeli összesítéséből.

A közpénzből finanszírozott állami hírügynökség csütörtök reggelig egyáltalán nem tett említést az eredményekről, sőt arról is csak közvetett utalások találhatók az mti.hu-n, hogy egyáltalán lezárult a választás. Az előválasztás témaköre néhány anyagban bukkan fel. Idézi a hírszolgálat Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnapi, a kormányinfón tett nyilatkozatát („showműsor”, ahogy fogalmazott), alatta pedig a kormánypárti Nézőpont Intézet közleménye, valamint az Országgyűlésben elhangzott nyilatkozatok és a kormánypárti Nézőpont véleménye olvasható. A hírügynökség ellenzéki nyilatkozatot, megszólalót nem idézett. Az MTI rendszeresen hagyja figyelmen kívül a kormánynak kényes eseményeket és közleményeket. Ehhez a cenzúrához olyan szinten ragaszkodik, hogy

idén nyáron a DK konkrétan azért nyert pert az MTI ellen, mert a hírügynökség nem adta ki az arról szóló közleményüket, hogy pert nyertek az MTI ellen, mert az nem volt hajlandó megjelentetni a párt közleményeit.

Ha valaki az MTI fizetős „Fotóbank” nevű képügynökségi szolgáltatásában próbál fényképet vásárolni az előválasztásról, akkor kiderül, hogy az elmúlt 30 nap alatt egyetlen előválasztással kapcsolatos fényképet sem sikerült közölniük, sem a kampányeseményekről, sem a vitákról, sem a szavazás folyamatáról, sem pedig a szavazatszámlálásról – ellenben a francia republikánus párt előválasztásról találtunk csak képeket: arról rögtön 3-at is. Ahogy azt a Szabad Európa cikksorozatban mutatta be, 2014 óta az MTI „kényesebb témákban” készített képeit megjelentetés előtt a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodán kell jóváhagyatni, és a hírügynökség fotósait lényegében letiltották az ellenzéki, kormányellenes eseményekről.

A közmédiáról nem lehet elmondani, hogy ne foglalkozott volna az előválasztással, azonban a 444.hu összesítése alapján az M1-en egyetlen ellenzéki politikust sem szólaltattak meg, az eseményről a nézők kizárólag a kormányhoz lojális politikai elemzőktől tudhatták meg a legfontosabbakat, például azt, hogy

Az ellenzéki szavazók tényleges döntési helyzetbe nem kerültek, és hatástalan az előválasztás

telex.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: