Otthon / Friss hírek / 621 milliárdos rekordpénz ment el sportra a koronavírus-járvány idején

621 milliárdos rekordpénz ment el sportra a koronavírus-járvány idején

Hiába volt minden tömegrendezvény és stadion bezárva, a Fidesz inkább a sportra költött a kórházak helyett. Így könnyebb volt mutyizni. Közben több mint 30 ezer ember halt meg.

2020 a magyarok számára bezártságot, bevételkiesést, szűkölködést és tragédiát jelentett. De nem mindenki járt rosszul a járvány alatt, hiszen a sportra a Fidesz rekordösszeget szórt el.

Tavaly a kormány 621 milliárd forintnyi közpénzt költött el – nem az egészségügyre, az oktatásra vagy a magyar emberekre, hanem sportra.

A koronavírus egy kicsit sem rázta meg őket, sőt, soha nem volt ilyen bőkezű az ágazattal Orbán csürhéje. Míg a magyar emberek, családok és vállalkozások a túlélésért küzdöttek, addig a Fidesz tovább folytatta a luxusköltekezést, amihez a saját focicsapatok fenntartása is hozzátartozik.

És ebbe még nem számoltuk bele a TAO-támogatásokat, azt a 176 milliárd forintot, amelyek a sportszervezetek kasszájában landolt.

Azaz a kormány egy világjárvány és gazdasági válság közepén 797 milliárdot dobott ki az ablakon.

Eredetileg nem ekkora összegről volt szó, hiszen a költségvetésből “mindössze” 366 milliárd forintot irányítottak az ágazatba. Ehhez volt még képük 240,8 milliárdot hozzácsapni gazdaságvédelmi programokon keresztül. Azt a pénzt szórták el erre, amiből magyar háztartásokat és vállalkozásokat kellett volna kisegíteniük.

Az is gyalázatos, hogy valójában mire költötték el ezeket a pénzeket. Az eredeti 621 milliárd forintból 322 milliárd ugyanis “valamilyen létesítmények megvalósulását, előkészületét fedezte”. Azaz

a pénzek több, mint fele stadionzásra ment el.

A Mészáros-féle csicskák építési vállalkozásai nagyon jól járhattak ezekből a mutyikból. A Fidesz ismét megmutatta, hogy tőlük a magyar ember éhen is halhat, nekik csak a lopás számít.

2022-ben véget vetünk az elvetemült és felesleges költekezésnek. Stadionból van már elég, itt az ideje, hogy a magyar emberekre költsön az ország kormánya!

delsomogy.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

HVG360: másfél millió forintért a Fidesz mindent tudhat az ellenzéki előválasztás győzteseiről

A HVG360 közölt egy összeállítást arról, hogy a Fidesznek és/vagy az Orbán-kormánynak nem biztos, hogy …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: