Otthon / Friss hírek / 500 forint fölé drágult az üzemanyag ára Orbán alatt

500 forint fölé drágult az üzemanyag ára Orbán alatt

Már az osztrákoknál, a románoknál és a szlovákoknál is többet fizetünk az üzemanyagért.

Még túl sem jutottunk a koronavírus-járvány okozta sokkon és gazdasági válságon, a Fidesz-kormány tovább sanyargatja az elmúlt másfél évben sokat szenvedett magyarokat. Illetve csak nem veszik le a vállunkról azokat az indokolatlan terheket, amiket az elmúlt 11 évben raktak a vállunkra. Nem csak az élelmiszerek ára növekszik drasztikusan, de mától bekövetkezik az, amitől sokan féltek:

500 forint fölé emelkedik az üzemanyag átlagára országosan!

Egy hónap alatt 35 forinttal drágult a benzin literje, és 50 forinttal a gázolajé. A mai naptól a benzin ára 6 forinttal 488-ra, a gázolajé pedig 8 forinttal 501 forintra nő! Ezeknek az áraknak pedig nagyjából a felét a kormány által kivetett sarcok teszik ki.

Literenként 125 forintnyi jövedékadót, és az Európa bajnok 27 százalékos ÁFA további 104 forintot tesz hozzá az üzemanyagok árához literenként.

Pedig lehetne jobb is a helyzet, a környező országok közül már Ausztriában, Szlovákiában és Romániában is olcsóbban lehet tankolni, mint nálunk.

Az Orbán-kormány kapzsisága miatt a járvány után is ki kell számolnunk minden forintot a hónap végéig. Azon kell gondolkoznia az átlag melósnak, hogy vegyen-e egy kicsit több parizert, vagy inkább spóroljon, hogy meg tudja látogatni a beteg édesanyját a szomszéd faluban. Közben a vadászati kiállításra volt 77 milliárd forint. Pedig mennyivel jobb helye lett volna az emberek zsebében.

Gulyás Gergely szerint továbbra sincs napirenden az üzemanyag árának csökkentése. Úgyhogy amíg Mészáros Lőrinc a mi pénzünkből zabálja a citrushínárt, addig mi a fogunkhoz verhetjük a garast. De már csak fél éve van ennek a tolvaj kormánynak, és végre a szemétdombra száműzzük őket a jövő évi választáson. Vagy a börtönbe!

ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Volt idő, amikor a Fidesz szerint az oroszokkal való üzletelés a demokrácia feladását jelentette

Anna Applebaum újságíró foglalta össze talán a legjobban, hogy mit is jelent Oroszországnak hazánk. Ennek …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: