Otthon / Friss hírek / Gulyás Gergelynek fogalma sem volt arról, mikorra készülhet el a nyár végére ígért pedofil-nyilvántartás

Gulyás Gergelynek fogalma sem volt arról, mikorra készülhet el a nyár végére ígért pedofil-nyilvántartás

“Utána nézek annak, mikorra várható, hogy a jogszabály elkészül és elérhető lesz

Gulyás Gergely a kormányinfón nem igazán volt képben, amikor a pedofil ellenes törvény azon részéről kérdezték, hogy a kormány mikorra készíti el a pedofilok nyilvántartását, amit egyébként nyár végére ígértek.

Elfogadtunk egy ezzel kapcsolatos jogszabályt és ennek megfelelően kell az állami hatóságoknak a nyilvántartást vezetni

– ennyit tudott még hozzátenni miniszterelnökséget vezető miniszter az elfelejtett pedofillista kapcsán.

Ennek a pedofil-nyilvántartásnak a vétkes halasztása, csúsztatása, elkészültének mulasztása, annak bizonyítéka is lehet, hogy a kormány ezt az egészet néhány hónappal ezelőtt csak politikai hisztériakeltésre akarta felhasználni, amivel a Kaleta-ügyről akarták elterelni a figyelmet

– reagált lapunknak Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője az el nem készült pedofil-nyilvántartásról.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány a Jobbik évekkel korábban benyújtott javaslatát vette alapul, ami mint hangsúlyozta, nem baj, de ezzel együtt elfogadhatatlannak tartja a kormány késlekedését ebben az ügyben.

A Jobbik mindig az áldozatok pártján áll, ezért is támogattuk a törvény szigorítását, főleg a pedofilok nyilvántartásba vételére vonatkozó javaslatot.

– tette hozzá Ander Balázs.

Ander Balázs
Ander Balázs Jobbik
Béli Balázs

A pedofilok szigorúbb büntetését célzó törvénytervezetet május 27-én terjesztette elő Selmeczi Gabriella és Kocsis Máté fideszes képviselő, ennek része a pedofillista, amit Kocsis Máté „kereshető pedofil-nyilvántartásnak” nevezett. Rákeresni azonban sehol nem lehet, a miniszteri válaszból pedig nagyon úgy tűnt, Gulyás Gergelynek fogalma sincs arról, hogy egyáltalán hol tart a jogszabály ezen részének megalkotása. Így tehát egyelőre nincs pedofil-nyilvántartás, van helyette viszont olyan kormányzati propaganda, amely nem mond semmit a részletekről, és főleg nem a késlekedés okairól.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

HVG360: másfél millió forintért a Fidesz mindent tudhat az ellenzéki előválasztás győzteseiről

A HVG360 közölt egy összeállítást arról, hogy a Fidesznek és/vagy az Orbán-kormánynak nem biztos, hogy …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: