Otthon / Egyéb / A Pegasus gyártója Kósa nyilatkozata után: a cég nem tolerál semmilyen visszaélést a termékeivel

A Pegasus gyártója Kósa nyilatkozata után: a cég nem tolerál semmilyen visszaélést a termékeivel

„Bár a szerződésben foglaltak és biztonsági előírások értelmében az egyes felhasználókra nem tehetünk utalást, arról biztosíthatjuk, hogy az NSO nem tolerál semmilyen visszaélést a termékeivel. Amennyiben egy ilyen kiderül, a vállalatnak megvannak a megfelelő szankciós eszközei, beleértve a szerződés felbontását”

– válaszolta a 24.hu kérdésére az az izraeli cég, amelyik eladta a magyar kormánynak a Pegasus nevű kémszoftvert.

A kormánytagok a botrány júliusi kirobbanása óta hárítottak, sem beismerni, sem tagani nem akarták, hogy használja-e valamelyik kormányszerv a szoftvert. Végül Kósa Lajos ismerte el csütörtökön, a honvédelmi és rendészeti bizottság ülése után, hogy a Belügyminisztérium szerezte be a programot.

A 24.hu azért fordult az izraeli gyártócéghez, mert a program felhasználásának köre meglehetősen körbehatárolt, csak olyanok esetében lehet használni, akikkel kapcsolatban felmerül a terrorveszély, illetve a szervezett bűnözés gyanúja. Magyarországon viszont a több száz megfigyelt között van üzletember, újságíró és polgármester is, esetükben pedig igencsak kérdéses, hogy mennyire álltak fenn a fenti feltételek.

 

444.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Orbán Viktor bizalmi embere teljhatalmat kapott a bírósági végrehajtói pályázatok elbírálásában

December 7-én mondott le Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, mert az ügyészség szerint …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: