Otthon / Dél-somogyi hírek / Mise alatt lopott a nagyatádi plébániáról
A kép forrása: internet (illusztráció)

Mise alatt lopott a nagyatádi plébániáról

A Nagyatádi Járási Ügyészség szabálysértési értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki mise alatt besurrant a nagyatádi plébániára, és készpénzt lopott.

A vád szerint a hajléktalan férfi 2020 novemberében az esti mise után a templomban megkereste a plébánost és 2 ezer forintot kért kölcsön az atyától arra hivatkozva, hogy nincs pénze buszjegyre és nem tud haza utazni. A sértett megsajnálta a vádlottat, és átadta a kért összeget azzal, ha lesz pénze, küldje el a plébániára.

A vádlott a következő napokban is megjelent a templomban, részt vett a misén, azonban az egyik szertartás alatt felállt, de nem hagyta el a templomot, hanem az azzal egybeépített papi lakrész felé vette az irányt.

A férfi az atya szobáiban kutatni kezdett, ahol csak némi készpénzt tudott magához venni, mert az egyik hívő követte és távozásra szólította fel.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiartában felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott a vádlottal szemben.

A felhasznált képeket a nyomozó hatóság a szemle során készítette.

atadhir.hu

KIEMELT KÉP: ILLUSZTRÁCIÓ

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

HVG360: másfél millió forintért a Fidesz mindent tudhat az ellenzéki előválasztás győzteseiről

A HVG360 közölt egy összeállítást arról, hogy a Fidesznek és/vagy az Orbán-kormánynak nem biztos, hogy …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: