Otthon / Friss hírek / A kormány két velencei-tavi állami ingatlannal gazdagítana egy fideszes kötődésű alapítványt
Budapest, 2016. február 18. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV) elnöke (j2) és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter(j) a 23. FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat) kiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2016. február 18-án. Bors Richárd (j3)

A kormány két velencei-tavi állami ingatlannal gazdagítana egy fideszes kötődésű alapítványt

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a veszélyhelyzet meghosszabbítása mellett még egy salátatörvényt is javasolt, mely szerint két velencei-tavi állami ingatlannal gazdagítana egy kormánypárti kötődésű alapítványt – írta Kocsis-Cake Olivio.

A Párbeszéd képviselője felhívta rá a figyelmet, hogy a szóban forgó Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola nevet viselő intézmény „fontos emberei” között szerepel L. Simon László, a Felcsútot is képviselő Tessely Zoltán, de Lezsák Sándor és az EMMI egyik helyettes államtitkára is helyet kapott a védnökök között.

Az „ajándékozás” indoka az alapítvány nevelési, oktatási és felsőoktatási feladatai ellátásának elősegítése, hasonló címszó alatt kapta meg egyébként a Varga Mihály kezébe adott Óbudai Egyetem is a Római-part legnívósabb telkeit. Jogászkodni persze mindig lehet, azt azért mégsem lesz könnyű megmagyarázni, hogy miben járul hozzá L. Simon alapítványának nevelési tevékenységéhez Velence egyik legértékesebb partszakasza vagy a gárdonyi Piramis Hotel

– tette hozzá. A politikus szerint a Velencei-tó környékén élőknek és általában a magyar embereknek a tóparthoz történő hozzáférése eleve folyamatosan szűkül amiatt, hogy Gárdony fideszes vezetése egymás után kótyavetyéli el a szabadstrandként használt telkeket, miközben az oktatási tevékenységhez a tóparttól valamivel távolabbi telkek is tökéletesen megfelelnének, ami nem járna az egészséges környezethez való alapjog tömeges sérelmével.

Az ellenzéki politikus az ügy kapcsán az EMMI-hez fordult.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

HVG360: másfél millió forintért a Fidesz mindent tudhat az ellenzéki előválasztás győzteseiről

A HVG360 közölt egy összeállítást arról, hogy a Fidesznek és/vagy az Orbán-kormánynak nem biztos, hogy …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: