Otthon / Friss hírek / Földi István magyarázatot követel Kovács Sándortól a termelést jelenleg nem végző kocsordi fecskendőgyárra elköltött közpénz ügyében

Földi István magyarázatot követel Kovács Sándortól a termelést jelenleg nem végző kocsordi fecskendőgyárra elköltött közpénz ügyében

Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselőtől követel magyarázatot a Kocsordon felépült fecskendőgyárra elköltött másfél milliárd forint közpénz ügyében közösségi oldalán Földi István, az összefogás jelöltje Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5. számú egyéni választókerületében.

A jobbikos politikus Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszámolója alapján vár magyarázatot, amely szerint a gyárban semmilyen termelés nem folyik jelenleg az elköltött 1,5 milliárd forint állami támogatás ellenére. Az ügyben még Varga Mihály pénzügyminiszter is megszólalt, ez is mutatja a téma komolyságát.

Földi István felhívta a figyelmet arra, hogy ez a tetemes állami pénz akkor került elköltésre egy ilyen effektív termelést nem végző gyárra, amikor a Mátészalkai Kórházban osztályokat akarnak bezárni, dolgozókat küldenek el vagy menekülnek el maguktól, a környék mindkét CT berendezését pedig hetek óta nem sikerült megjavítani.

Gyakorlatilag rohad a Szatmár-vidék egészségügye, miközben ilyen „mutyi-gyanús” hírek és információk látnak napvilágot

– írja az ellenzéki összefogás szabolcsi jelöltje.

A körzet fideszes képviselőjétől, Kovács Sándortól azt szeretné ezek alapján megtudni Földi István, hogy igazak-e ezek a hírek, hiszen képek bizonyítják, hogy a fideszes politikus maga is járt már ebben a fecskendőgyárban.

Válaszokat akarunk hallani, mert 1.500.000.000 forint közpénzről beszélünk. És bizony ebből a pénzből nagyon sok minden mást is lehetett volna fejleszteni ezen a vidéken. Kórházakat, iskolákat, munkahelyeket, béreket, szociális támogatásokat, utakat… és még napestig lehetne sorolni.

– húzta alá a jobbikos politikus.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

HVG360: másfél millió forintért a Fidesz mindent tudhat az ellenzéki előválasztás győzteseiről

A HVG360 közölt egy összeállítást arról, hogy a Fidesznek és/vagy az Orbán-kormánynak nem biztos, hogy …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: