Otthon / Friss hírek / Használható adatokat nem tartalmaz, de személyiségi jogokat sért a kormány koronavírus oldala

Használható adatokat nem tartalmaz, de személyiségi jogokat sért a kormány koronavírus oldala

Ferenci Tamás biostatisztikus, az Óbudai Egyetem docense nemcsak veszélyes módon hiányosnak, hanem cinikusnak is tartja, amit a Fidesz-kormány adatközlésnek nevez a koronavírus-járvány ügyében.

Beazonosítható embereket lealkoholistázni oké, de korcsoportos halálozást közölni nem fontos – ezzel lehetne legjobban összefoglalni, hogy mi a baj a kormány koronavírus tájékoztató oldalával.

A nyugati világ minden államában, de sok esetben még a Magyarországnál elmaradottabbnak tekintett országokban is képesek a hivatalos szervek normális mennyiségű adatot megosztani a szakemberekkel és a járványban szintén mélyen érintett lakossággal.

Annak ugyanis, hogy mit tudunk a koronavírus és oltási számokról jóval nagyobb a jelentősége a járvány elleni küzdelemben, mint azt elsőre gondolnánk.

Évezredek óta ismert tény, hogy a bizalom alapja a tiszta kommunikáció és hogy a sötétségben tartás bizonytalanságot és káoszt szül. Úgy néz ki, a fideszesek nem olvasnak történelemkönyveket, és a végsőkig, foggal-körömmel harcolnak akár a bíróságokon is, hogy teljes sötétségben tarthassanak mind minket, mind pedig a kutatókat, orvosokat.

Az oltási hajlandóság – mint azt Ferenci is hangsúlyozta – nem azért ilyen kivételesen alacsony hazánkban, mert itt az emberek bármivel butábbak vagy makacsabbak lennének, mint mondjuk Izraelben vagy Németországban, hanem azért, mert itt nem kapnak megfelelő tájékoztatást arról, hogy mi történik a magyar kórházakban, és milyen veszélyekkel jár akár a vírus.

Orbán azonban elkövetett egy hatalmas, végzetes és több tízezer honfitársunk számára halálos kimenetelű hibát: presztízskérdést csinált a koronavírus-járvány és az oltás számaiból.

Azzal, hogy a nekünk és a kutatóknak megmutatandó adatokat elsősorban politikai eredményként értelmezik, és éppen ezért ha nem szépek, a szőnyeg alá söprik, felfoghatatlan károkat okoznak abban a magyar társadalomban, amelynek eredetileg a szolgálatába szegődtek.

Egy dolog biztos: a magyar nép SOHA nem fogja elfelejteni ezt a kielégíthetetlen hataloméhségből elkövetett bűnt, ezt tízezrek csendes feláldozását és kivégzését.

Forrás: Ferenci Tamás személyes oldala

ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

HVG360: másfél millió forintért a Fidesz mindent tudhat az ellenzéki előválasztás győzteseiről

A HVG360 közölt egy összeállítást arról, hogy a Fidesznek és/vagy az Orbán-kormánynak nem biztos, hogy …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: