Otthon / Friss hírek / Jobbik a lejárt PCR-tesztek megsemmisítéséről: a Fidesz megadta a kegyelemdöfést a magyar embereknek

Jobbik a lejárt PCR-tesztek megsemmisítéséről: a Fidesz megadta a kegyelemdöfést a magyar embereknek

Kedden délelőtt robbant a hír, miszerint több milliárd forint értékű, lejárt szavatosságú PCR-teszteket semmisítenek meg több mint 200 millió forintért. A Jelen hetilap keddi cikkére szerda késő délután reagált az Országos Kórházi Főigazgatóság azt állítva, hogy “mindössze” 239 ezer forintot fizetnek a tesztek megsemmisítésért.

A közleményben hozzátették, a beszerzett tesztek folyamatosan rendelhetők a kórházaknak, azonban a gyorstesztek visszaszorították a PCR-tesztek felhasználási mennyiségét, így maradhatott a kórházellátó nyakán ekkora lejárt mennyiség. Márpedig a betegbiztonság miatt nem használható fel az ellátás során lejárt szavatosságú eszköz, jegyezték meg.

‘Amikor azt hinnénk, tizenegy év alatt a Fidesz minden hitványságát kitapasztaltuk, sikerül meglepniük újabb embertelen mélységekkel”

– fogalmaz posztjában a Jobbik.

A jobboldali néppárt szerint az egész világot sújtó, emberiséget bezárásra kényszerítő járvány Magyarországon kifejezetten nagy károkat okozott Orbán Viktor felelőtlen politikájának köszönhetően. Számtalanszor javasolták, kérlelték a Fidesz padsoraiban ülő honatyákat, hogy legalább a tesztet – ha már mást nem –, legalább azt tegyék ingyenesen elérhetővé a magyar emberek biztonsága érdekében. Mindhiába. “Minden észérvünk süket fülekre talált, az egyébként is omladozó egészségügy pedig minden eddiginél nagyobb nyomás alá került” – emelték ki.

“Sok ezer áldozat után pedig megadja a végső kegyelemdöfést a Fidesz: lejárt PCR-teszteket semmisítenek meg! Egy olyan országban, ahol több tízezer honfitársunk vesztette életét, hogyan lehet fel nem használt teszt?”

– tették fel a kérdést.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

HVG360: másfél millió forintért a Fidesz mindent tudhat az ellenzéki előválasztás győzteseiről

A HVG360 közölt egy összeállítást arról, hogy a Fidesznek és/vagy az Orbán-kormánynak nem biztos, hogy …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: