Otthon / Friss hírek / KÖZELEG A KARÁCSONY, EGYRE NÉPSZERŰBB A SOMOGYI FENYŐFA

KÖZELEG A KARÁCSONY, EGYRE NÉPSZERŰBB A SOMOGYI FENYŐFA

Somogyi fenyő kerülhet a legtöbb magyar otthonába. A karácsonyi időszakra szánt fenyőfák többségét Somogy, Zala és Vas megyékben termesztik, összesen 3000 hektáron.

Megyénkben már javában tart a fenyőfák kitermelése. Csurgón és Berzencén már szalagot is kaptak a fenyők. Nemcsak a hazai, a külföldi felvásárlók is viszik a somogyi fákat, főként Olaszországba, Romániába és Szlovákiába. A legnépszerűbb továbbra is a lucfenyő. Szakemberek ajánlása szerint érdemes hazai fenyőt vásárolni, így kevésbé hullik majd le a levele, illetve a környezetre is kisebb terhet ró – az import fenyők szállítása során ugyanis nagy mennyiségű káros anyag kerül a levegőbe. Ugyanezen okból műfenyőt sem ajánlanak a kertészek.

Az előrejelzések szerint idén azonban drágább lesz a karácsonyfa – várhatóan 10-20 százalékkal emelkedik a fenyők ára hazánkban, elsősorban a szállítási- és munkabérköltségek növekedése miatt. Az import normand fenyő ára akár 20 százalékkal is magasabb lehet, mint tavaly, idén a méterenkénti ára elérheti a 7-8 ezer forintot. A lucfenyőket várhatóan 4-5 ezer forintos áron, az ezüstfenyőket pedig 5-6 ezer forintért kínálják majd.

 

kaposvar.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

HVG360: másfél millió forintért a Fidesz mindent tudhat az ellenzéki előválasztás győzteseiről

A HVG360 közölt egy összeállítást arról, hogy a Fidesznek és/vagy az Orbán-kormánynak nem biztos, hogy …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: