Otthon / Barcsi hírek / GÓRCSŐ ALÁ VETTÜK ANDER ÉS SZÁSZFALVI PARLAMENTI AKTIVITÁSÁT

GÓRCSŐ ALÁ VETTÜK ANDER ÉS SZÁSZFALVI PARLAMENTI AKTIVITÁSÁT

 

Év vége van, és lassan a parlamenti ciklusnak is vége. Itt az ideje hát, hogy mérlegre tegyük a dél-somogyi kormánypárti és ellenzéki képviselő parlamenti munkáját.

Most nem azt kívánjuk taglalni, hogy miként fordulhat elő, hogy miközben a térség leggazdagabb földbirtokos famíliája 15 milliárd forintnyi támogatást kap, a jégviharban kárt elszenvedő kadarkúti polgárok szenvedése pedig hidegen hagyja a lelketlen hatalmat.

Rövid összefoglalónkban más mutatókat veszünk górcső alá.

Felszólalásszám, felszólalási idő

A nagyatádi származású, Barcson élő ellenzéki Ander Balázs nem szenvedett témahiányban ebben a ciklusban sem, hiszen 152 alkalommal emelkedett szólásra, míg a csurgói kormánypárti képviselő, Szászfalvi László csak 70-szer (ami egyébként fidesz-kdnp-s mércével mérve egész szép teljesítmények tekinthető). A főként az oktatásügyről és Dél-Somogyról értekező Ander 15 óra 31 perc 29 másodpercen keresztül szónokolt, míg csurgói riválisa 4 óra 59 perc 16 másodperc hosszan beszélt. A Jobbik alelnöke ezzel egyébként a 199 fős országgyűlésben ezzel a 19-ik helyre pozícionálta magát.

Önálló és nem önálló indítványok száma

Ebben a műfajban még jobban kidomborodnak a különbségek a Dél-Somogy választópolgárainak kegyeiért versengő jelöltek között.

Ander Balázs 275 önálló indítványt jegyzett, Szászfalvi viszont csak 26-ot.

A nem önálló indítványoknál az ellenzéki honatya neve mellett 161-et, míg a csurgói képviselőnél csupán 1 darabot találni.

Más a helyzet azonban a költségvetési pénzekből vagy EU-s pályázati forrásokból megvalósuló projektek szalagátvágásainál, illetve a falunapi eszem-iszomoknál. Oda a kormánypárt zsebében lévő, vagy a pályázataik sikeressége miatt reszkető polgármesterek nem hívják meg Andert, így Szászfalvi fölénye ebben a műsorszámban egyértelmű. A két politikus közösségi oldalát tanulmányozva megállapítható, hogy ezt Ander fokozott utcai jelenléttel kívánja kiegyenlíteni, hiszen még az ellenzéket utáló kormánypárti szurkolóknak is el kell ismerni, hogy ritka az olyan képviselő, aki annyi köztéri fogadóórát tartana, mint a jobbikos honatya. Hovatovább már Csurgó utcáin is gyakrabban látni Andert, mint a hivatalosan ott élő Szászfalvit.

Ezek voltak a tényszerű statisztikai adatok. Nemsokára választás, ahol ki-ki kedvére szavazhat a két valódi támogatói bázissal bíró jelölt, valamint az esély nélkül induló törpe- és kispárti, továbbá a magamutogató – a „két hétig legalább jelölt lehetek” lázában égő nárcisztikus kamupárti faszkalapok valamelyikére.

P. R.

 

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Megjelent az első drámai áruhiány Szerbiában

Szerbiában áruhiány alakult ki a hatósági áras kristálycukorból, szakértők szerint azért, mert az emberek pánikvásárlásokba …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: