Otthon / Egyéb / Csak a közmédia fotózhat oltópontokon
Szolnok, 2013. február 11. Nagy Éva gyermekorvos HPV elleni védőoltást adnak be egy lánynak a szolnoki Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában 2013. február 11-én. A szolnoki önkormányzat 2008-ban indította el komplex méhnyakrák-megelőző programját, amelyet a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltás biztosításáról szóló önkormányzati rendeletében rögzített. A tárgyévben 13. életévüket betöltött, vagy betöltő leánygyermekek alanyi jogon, szülői hozzájárulás alapján részesülhetnek térítésmentesen a védőoltásban. MTI Fotó: Mészáros János

Csak a közmédia fotózhat oltópontokon

Erről küldött levelet az Országos Kórházi Főigazgatóság.

Annak érdekében, hogy az oltással kapcsolatos megnövekedett médiaérdeklődés ne akadályozza magát az oltási tevékenységet, az intézményeket arra kérik, ne fogadjanak riport- és interjúkészítés céljából televíziós stábokat vagy újságírókat. A szükséges képi dokumentációt az MTVA elkészíti

– a többi között ezt írta Takács Péter, az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese a szakrendelők vezetőinek, miután a fővárosban a szakrendelőket is bevonták az oltásba.

A tájékoztatást Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester osztotta meg a Facebook-oldalán. Azt írta, a világon mindenhol tudósíthat a sajtó a fertőzötteket ápoló kórházakból, csak Magyarországon nem.

A polgármester szerint “Orbán Viktor retteg attól, hogy képek készüljenek egy olyan küzdelemről, amiért ő is felelősséggel tartozik és amit sajnos a győzelmi szólamai ellenére se nyer meg, hiszen hetek óta rekord magasak a napi halálozási számok.” Szerinte paranoia miatt nem engedik be a szakrendelőkbe sem az újságírókat. Azt írta, miután a sajtó nem mehet be, ő tudósít: az oltás szervezetten, olajozottan, tömegjelenetek nélkül zajlik.

hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: